Треньорите на всички 18 елитни германски отбори дадоха своята прогноза в анкета на „Кикер” за следващия носител на Сребърната салатиера в Бундеслигата. Според 16 от специалистите абсолютен фаворит за шампионската титла в Германия си остава първенецът от миналия сезон и рекордьор с 25 трофея Байерн. Само Арми Фее (Айнтрахт Франкфурт) и Мартин Шмидт (Майнц) се изказаха неутрално за следващата кампания и не посочиха фаворит.

„Да станеш шампион четири поредни пъти, това не е постигано от нито един отбор в Германия и това е нашата цел. Напрежението обаче е голямо. Виждам четири конкурента. Дортмунд с новия треньор, Мьонхенгладбах също показа миналия сезон, че е в състояние да се бори за титлата, а естествено Леверкузен и Волфсбург също са в сметките”, заяви треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола.

„Нормално би било всичко да приключи пак в полза на Байерн. Ще бъде обаче интересно. Много клубове ще се опитат да скъсят дистанцията”, сподели пък наставникът на носителя на Купата на Германия Дитер Хекинг.