Треньорът на Барселона Луис Енрике се надява в близко бъдеще повече отбори да имат шанс да се борят за титлата в Примера дивисион, след като в момента конкуренцията е между каталунците и мадридските Реал и Атлетико.

„Първенство с повече претенденти със сигурност би било по-интересно, но в крайна сметка това е което имаме. Когато вече не съм треньор на Барселона, се надявам това да се случи, защото би било по-добре за зрителите”, заяви Енрике след победата в градското дерби над Еспаньол с 5:1 в неделя.

„Смятам, че играта ни се развива позитивно, въпреки че има мачове, в които не сме на нивото, на което трябва да бъдем. По отношение на Меси и Роналдо за нас е важно Лео да играе силно и да ни помага да печелим. Той го прави и това е от голямо значение”, допълни специалистът.

„Само 17 ли са? Това е хубаво и аз подкрепям мерките против насилието. Да се спрат скандиранията срещу съперник обаче мисля, че е утопия и няма как да бъде постигнато”, коментира Енрике решението на Реал (Мадрид) да изгони от стадиона 17 от своите фенове, скандирали срещу Меси в мача срещу Селта (3:0) в събота.