Треньорът на Базел Хайко Фогел планира сензация с изхвърлянето на Байерн от Шампионската лига още на 1/8-финалите. Базел спечели първия мач у дома с 1:0, а реваншът в Мюнхен на “Алианц Арена”, където ще е и финалът на турнира този сезон, е утре вечер от 21:45 часа българско време.

36-годишният Фогел е бивш треньор от юношеската школа на Байерн и е следвал спортни науки в столицата на Бавария. Той даде кратко интервю за германския таблоид “Билд” преди гостуването в Мюнхен утре вечер.

- Страхувате ли се, че може да получите забрана да пътувате до Мюнхен?

- Ако това би трябвало да е заигравка, свързана с евентуално отпадане на Байерн от нас, бих могъл да живея с този факт. Все още обаче не съм мислил за това.

- Някакви грижи заради головото шоу на Байерн срещу Хофенхайм?
- Защо трябва да преглъщам това? Съвсем ясно е, че това е необикновен резултат, но не се впечатлявам от това, колко голяма е победата. Седем гола на Байерн в един мач в никакъв случай не предизвикват страх у мен.

- След Вашата победа с 1:0 в първия мач от Байерн се страхуват да не получат гол в реванша. Трябва ли да е така?
- Ако загубим с 1:2, ще продължим към четвъртфиналите. А досега ние вкарахме при всяко едно от гостуванията си в Шампионската лига.

- Ще продължите ли серията си и в Мюнхен?
- Ние винаги търсим голове! Стандартните ситуации могат да направят опасен всеки съперник на света. А ние имаме специалист в отбора за стандартните положения. Ксердан Шакири вкара от фаул гола, с който ние поведоха при победата ни срещу Цюрих с 2:0 през уикенда.

- Шакири преминава през лятото в Байерн, но още утре ще е във фокуса на всички. Ще успее ли той да даде най-доброто от себе си?
- Да! Защото Шакири е много повече от Шакири. Когато излезе на терена, той е в състояние да изолира напълно всички погледи, които са насочени към него.

- Президентът на Байерн Ули Хьонес подчерта, че срещу Базел би трябвало да се продължи напред. Дразни ли Ви допълнително това изказване?
- Той по принцип казва това, което целият свят мисли. Байерн е длъжен да ни елиминира и да продължи напред. Това не е дуел на едно и също равнище. Това е дуел на Давид срещу Голиат. А Голиат всъщност би трябвало да продължи. Но нека все пак да изчакаме малко и да видим как ще изглеждат нещата след мача във вторник.

- Вие се чувствате чудесно в ролята на аутсайдер....
- Знаем, че не сме без шансове в Мюнхен. А ние сме като един Давид, изпълнен с много, много самочувствие.