Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Селекционерът на Холандия - Берт ван Марвайк, остана разочарован от загубата с 1:2 в контрола от България. Проверката се игра на стадион "Амстердам Арена".

“Преди почивката нямахме късмет и пропуснахме няколко положения. Липсваше ни концентрация при последния пас. След гола на България се стъписахме и нищо в играта ни не се получаваше. В края Джони Хейтинга направи недопустима грешка с пресечения пас. След изравнителния гол на българите всичко се обърка. Това е", заяви Ван Марвайк след края на двубоя.

“Мачът беше скучен, особено в неговия край. До дузпата не играхме лошо. България беше противник, който игра изцяло дефанзивно. Това беше двубой, в който един от отборите само се защитаваше. В отбрана нямахме много работа, Тим Крул не беше принуден да се намесва много пъти. Много пъти губехме топката, но после успявахме бързо да си я върнем бързо и това ми хареса. В нападение трябваше да бъдем по-бързи, а това не се случи. Топката трябваше да се движи доста по-бързо. Не създадохме много голови положения пред вратата на България. Ситуациите през първата част трябваше дабъдат реализирани. При резултат 2:0 мачът щеше да бъде друг”, допълни специалистът.

„Това, което се случи в последния половин час, е закономерно с оглед на представянето ни. На моменти търсехме атака по възможно най-трудния начин. Не трябваше да правим това. Не съм доволен от играта в последните 30 минути. Това беше само един мач от подготовката за Евро 2012, но аз не обичам да губя. Това не трябваше се случва, особено в третата минута на добавеното време. Не може да се допускат подобни голове“, завърши Ван Марвайк.

Капитанът Марк ван Бомел също оцени промяната и много по-добрата игра на българите през второто полувреме: “Никога не е приятно да губиш, било то и в контроли. Мисля, че през първото полувреме не играхме зле, дори можехме да водим с повече от един гол. След почивката бяхме твърде статични и допуснахме обрат след наши грешки. Често бъркахме в подаванията и съперникът стана много по-опасен.”БЛИЦ

6_1.jpg