ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Португалия може и да изглеждаше по-добре без Кристиано Роналдо в осминафиналите, но треньорът на Мароко Уалид Реграги се надява отново да види суперзвездата на пейката. Капитанът на португалците беше изваден от титулярния състав от Фернандо Сантош, след като ядоса треньора на Португалия след смяната си в последния им мач от групата на Световното първенство срещу Южна Корея (1:2).

Отсъствието на 37-годишния играч обаче не се усети срещу Швейцария, тъй като Португалия спечели с 6:1, като Гонсало Рамос замени Роналдо и отбеляза хеттрик.

Сантош със сигурност ще избере същия отбор срещу Мароко на четвъртфиналите, а Реграги би предпочел това да е така.

„Не знам дали Роналдо ще започне. Надявам се, че няма. Като треньор знам, че той е един от най-добрите играчи в историята. Ще се радвам, ако не играе. Но ние няма да се фокусираме върху Португалия, а върху нашето представяне. Те са гладни, те също искат да влязат в учебниците по история. Ще имаме повече привърженици на стадиона и можем да направим подвиг“, заяви Уалид Реграги.

Специалистът очерта амбицията си да влезе в историята, като Мароко вече се радва на най-доброто си представяне на Световно първенство.

Обсъждайки прогнозите преди турнира, според които Мароко ще се провали в груповата фаза, той каза: „Всички си мислеха, че знаят кой ще спечели Световната купа. Ние също сме тук. Нашите играчи са гладни. Не сме доволни от това, което направихме досега“.