Генералният мениджър на Майнц Кристиан Хайдел обяви, че клубът няма да прекратява договора на треньора Томас Тухел. 40-годишният специалист изненадващо обяви през уикенда, че подава оставка въпреки доброто представяне на отбора през сезона и спечелената квота за участие в Лига Европа.

„Ние няма да прекратяваме договора му. Разбирам Томас. Разбирам чувствата му и емоциите му. Договорите обаче са си договори и в Майнц винаги се е държало на тях”, категоричен бе Хайдел на пресконференция.

Въпросите за напускането на Тухел си остават отворени, но бъдещето му изглежда повече от ясно. Треньорът има договор с Майнц до лятото на 2015 година и дотогава няма да може да преговаря с други отбори, а просто може да си вземе почивка от един сезон, както направи Хосеп Гуардиола, когато напусна Барселона, а след това пое Байерн.

Според немския таблоид „Билд” една от вероятните причини за оставката на Тухел, е загубата на мотивация и желание за едногодишна почивка, преди да се впусне в нови предизвикателства.