Селекционерът на Парагвай Едуардо Берисо похвали играчите си след победата с 1:0 срещу България в контролата на стадион “Васил Левски”. Мигел Алмирон (60) вкара гола за южноамериканците.

“През по-голямата част от времето притежавахме топката, контролирахме играта. Това беше и нашата идея - да пресираме, да не оставяме отбора на България да играе. И, разбира се, да сме агресивни при отнемане на топката. Доволен съм, защото това се получи през по-голямата част от мача. Това беше нашата идея и се радвам, че се получи през голяма период от мача“, коментира наставникът на „гуараните“.

„Разбира се, искам да отбележа пропуските, които направи нашият отбор, и многото добри слизания по крилата. Излизахме сами срещу вратаря, можеше да постигнем и много по-добър резултат, но като цяло съм щастлив. Доволен съм от победата, но още по-доволен съм от начина, по който я постигнахме - бяхме агресивни по целия терен, активни в единоборствата за отнемане на топката и играхме като цяло по начина, по който искам да виждам нашия отбор", добави Едуардо Берисо.