Скандал между мениджъра на Арсенал Микел Артета и треньора на Порто Серджио Консейсао е избухнал след края на осминафиналния реванш от Шампионската лига, в който „артилеристите“ триумфираха с 4:2 след дузпи. Лондончани спечелиха в редовното време с 1:0 и заличиха пасива си от първия мач, а в продълженията нов гол не падна.

По време на празненствата след края на дузпите зрителите на стадион „Емирейтс“ видяха ожесточен спор между Консейсао и Артета, а след това треньорът на Порто отказал да стисне ръката на испанския си колега.

„По време на мача Артета се обърна към нашата скамейка и на испански обиди семейството ми. След края на мача му казах, че човекът, когото обиди, вече не е между живите. Нека го оставим да си тренира отбора, тъй като неговият отбор има качества да играе много по-добре“, обясни 49-годишният португалец.

На въпрос за инцидента между двамата, Артета отговаря пред португалските медии, че нищо не се е случило. Темата е засегната и на пресконференцията след мача, на която испанският мениджър на Арсенал заявява: „Не коментирам“.

След като думите на Серджио Консейсао започват да циркулират в социалните мрежи и медиите, Микел Артета категорично отрича обвиненията, твърди „Дейли Телеграф“.