Треньорът на Рома Еузебио ди Франческо обяви, че тимът му е трябвало да си повярва повече по време на полуфиналния реванш от Шампионската лига срещу Ливърпул. „Вълците“ спечелиха с 4:2, но отпаднаха, а 48-годишният специалист отказа да коментира двете положения за дузпи, които неговият тим не получи.

„Израснахме с опита, който придобихме, но съжалявам, че момчетата не вярваха достатъчно в силите си. Трябваше да вкараме повече голове и да притиснем повече Ливърпул. Преди всичко съм разочарован от отпадането, но от друга страна трябва да поздравя момчетата, които направиха чудесно второ полувреме и опряха съперника до стената“, коментира наставникът на „джалоросите“.

„Важно е за Рома да играе в Шампионската лига и през следващия сезон, но първо трябва да си осигурим участието чрез Серия „А“. Доказахме, че можем да бъдем конкурентни в този турнир. Това обаче не ми е достатъчно. Искам повече за нашия клуб.“

„Не мога да протестирам срещу УЕФА. Това е работа на клубното ръководство. Мога само да критикувам играчите, които трябваше да притискат повече съперника още от самото начало. Мисля, че пропиляхме време. Нямаше нужда да спорят със съдията на терена. Той няма да промени решението си и така дадохме ценни минути на Ливърпул. Ето затова съм ядосан. Дузпа и червен картон в последните 20-25 минути щеше да направят ситуацията на съперника много трудна, но ние направихме грешки и затова отпаднахме“, призна Ди Франческо.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА