Треньорът на Спортинг Пауло Серджо се закани на Левски. "Сините" гостуват на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон в четвъртък от 22:05 часа във втория си мач от Група "C" на Лига Европа.

Снощи Спортинг завърши 1:1 у дома срещу Насионал (Мадейра) в двубой от 6-ия кръг на шампионата в Португалия. Така "зелено-белите" регистрираха най-слабия старт на сезона в шампионата в историята си, посочва "А Бола".

Спортинг никога не е изоставал на 10 точки от лидера след 6 изиграни кръга. Възпитаниците на Пауло Серджо са отбелязали само 5 гола в тези срещи, което се случва едва за втори път след 1997 година, но тогава отборът е само на 3 точки зад водача в класирането. Сега на върха е Порто, който в четвъртък гостува на ЦСКА.

"Нямахме късмет. Не заслужавахме да загубим точки с оглед на създадените положения пред вратата на Насионал. Трябва да израснем, да се поучим от грешките си и да не ги допускаме повече", коментира Пауло Серджо.

"Ситуацията ни е тежка, защото трябва да разчитаме другите отбори да губят точки, а ние не можем да си позволим повече грешки. Нямаме много поводи за радост в последните седмици. В четвъртък обаче мисля, че ще излезем от кризата, като бием Левски в Лига Европа. Да се надяваме, че ще постигнем добър резултат", допълни наставникът на Спортинг.

"Разбирам недоволството на феновете. Резултатите, които постигаме, не могат да ги радват. Обещавам, че ще работим здраво, за да започнем да побеждаваме отново. В последните мачове нямахме и късмет, направихме грешки и бяхме наказани", коментира още Серджо. /БЛИЦ