Новият треньор на Твенте от този сезон Ко Адриаансе похвали българския вратар на тима Николай Михайлов за чудесните му изяви, спомогнали за спечелването на Суперкупата на Холандия след успех с 2:1 над шампиона Аякс насред Амстердам.

"В мача ни с Аякс видях прекрасни неща като спасяванията на Николай Михайлов и гола на Браян Руис", сподели след мача Ко Адриаансе.

Специалистът обаче призна, че неговите възпитаници са били по-слабият тим на терена. Аякс владееше топката за по-дълго време, а пък Твенте игра с човек по-малко за почти едно полувреме след червения картон на Бергхуис. Страхотните изяви на вратата на Михайлов и гола на резервата Брайън Руис обаче донесоха победата на отбора от Еншеде.

"Заключението след мача е, че не винаги по-добрият отбор печели. Ако футболът се решаваше от жури, ние щяхме да сме загубили, защото Аякс бе по-добрият тим. В допълнение, тимът се защитаваше добре и играеше хладнокръвно. Ние обаче бяхме под постоянен натиск. Впечатлен съм от Аякс. Радостен съм от трофея, защото не играхме на 100%", добави наставникът на тима от Енсхеде. /БЛИЦ