Треньорът на Ювентус, който след 12 победи и 9 равенство все още няма загуба този сезон в Серия “А”, Антонио Конте обвини съдията Паоло Мацолени за изпуснатите две точки в Парма. “Бианконерите” завършиха 0:0 като гости на “дуковете” късно снощи в отложен мач от 21-ия кръг на Серия “А” и останаха на второ място във временното класиране на точка зад лидера Милан, който е с мач повече.

"Искам да видя записите на спорните моменти. Според мен обаче оплакванията на Парма са напълно неоснователни, понеже Джовинко симулираше. Що се отнася до нас, записът би трябвало да говори сам за себе си. Мисля, че реферите се страхуват да ни дадат дузпа. Играем 75% от срещите си в половината на противника, а от началото на сезона сме получили правото да изпълним едва един 11-метров наказателен удар. Вече наистина почвам да се изнервям. Не мога да приема, когато съдиите се отнасят несправедливо към Ювентус”, бе бесен след мача Антонио Конте.

“Очаквам от всеки един рефер да има кураж, защото за да дадеш дузпа в добавеното време наистина се иска кураж. В момента обаче дори и да убият някой от играчите ми в пеналта на съперника, едва ли ще получим 11-метров наказателен удар. Тренираме на ръба на човешките възможности и единственото, което искаме, е да се отнасят към нас справеделиво", допълни специалистът.