По подобие на Станимир Стоилов и треньорът на Ювентус Антонио Конте се оправда с терена след загубата с 0:1 от Галатасарай в Истанбул. Поражението изхвърли “старата госпожа” от Шампионската лига.
 
„Направихме всичко възможно, за да отложим мача и се срещнахме с делегата на УЕФА, но никой не искаше да ни чуе. Роберто Манчини каза, че е опасно и аз се съгласих с него.
 
Не смятам, че английският ми е толкова слаб, когато говорих с делегата...
На полувремето казах и на съдията, че не е безопасно да играем при такива условия. Дидие Дрогба заяви, че условията са еднакви за двата отбора, но аз смятам, че не е така, понеже ние се опитваме да играем добър футбол. Трябва да похваля момчетата, които дадоха всичко от себе си в ситуация, в която бяха наказани, тъй като играта бе сведена до боричкане. Това не беше футбол, а наистина стана голямо боричкане.
 
Грешката да оставим всичко за последния мач си беше наша. На приличен терен щяхме да покажем нашата игра. Нямаше как да предвидим тези условия, така че отпадането ни е несправедливо, ала и ние сами се затруднихме.
 
Ние играхме футбол в кал. Няма как да го наречем по друг начин. Това, което ме ядосва, е, че вчера реферът спря мача, понеже било опасно, а днес изведнъж вече не беше така. Явно трябва да подобря английския си, понеже официалните лица не ме разбират много добре. Днес единственият начин да играем бе да ритаме топката напред и да се надяваме на най-доброто. Не сме свикнали на такъв футбол и това си пролича“, коментира ядосаният Конте.