Третодивизионният Тюмен изхвърли гранда Зенит (Санкт Петербург) от Купата на Русия, побеждавайки го с 2:0 в среща от 1/16-финалите на надпреварата.

В състава на гостите бяха имена като Андрей Аршавин, Роман Широков, Александър Анюков и Анатолий Тимошчук, но и те и влезлите като резерви Аксел Витсел и Александър Бухаров подцениха тотално съперника, който хвърли голямата бомба в турнира.

В 33-ата минута Анюков извърши нарушение за дузпа, реализирана от Михаил Канаев за 1:0. След това в последните секунди на първата част вратарят Егор Бабурин направи груба грешка след центриране от фаул и си вкара автогол, но попадението бе зачетено за изпълнилия прекия свободен удар Сергей Сердюков. Гостите претендираха, че стражът е бил изблъскан от играч на Тюмен, но попадението беше зачетено.

След почивката Зенит доминираше, но не само не успя да постигне обрат, а дори и не отбеляза почетно попадение. В крайна сметка Тюмен продължи напред и в следващия кръг ще се изправи срещу Том (Томск), където се подвизават Живко Миланов и Пламен Николов.