ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Борещият се да не изпадне от Висшата лига Лийдс изненадващо успя да измъкне точка от един от челниците - Нюкасъл. Първият мач от 36-ия кръг беше много оспорван и завърши при равенство 2:2. 

В срещата на "Елънд Роуд" имаше общо три дузпи, като две от тях бяха превърнати в голове. Попаденията за Нюкасъл вкара Калъм Уилсън, който бе точен на два пъти от бялата точка. За Лийдс в голмайстори се превърнаха защитниците Люк Айлинг и Расмус Кристенсен.

Точката е първа за домакините под ръководството на новия мениджър Сам Алардайс, който дебютира преди седмица със загуба от Манчестър Сити (1:2). Лийдс остава в зоната на изпадащите с 31 точки (на 18-ото място), но само на една зад 17-ия Евертън, който в неделя приема лидера Сити. 

Нюкасъл събра 66 точки от 35 мача и заема третата позиция към момента. "Свраките" водят с три точки пред четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко, както и с четири пред петия Ливърпул.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Мачът на "Елънд Роуд" започна по отличен начин за домакините, които успяха да открият резултата още в седмата минута. Центриране от левия фланг бе засечено с глава от Родриго, ударът му бе париран от вратаря на "свраките" Ник Поуп, но при добавката Люк Айлинг не сгреши от около два метра на празна врата - 1:0.

Лийдс пропусна отличен шанс да удвои в 26-ата минута от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Жоелинтон срещу Жуниор Фирпо. Зад топката застана Патрик Бамфорд, но Поуп го отчая със спасяването си. 

В ответната атака Нюкасъл също получи дузпа. Александър Исак нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Максимилиан Вьобер. Калъм Уилсън показа точен мерник - 1:1. В 66-ата минута гостите получиха право да изпълнят още една дузпа, която бе общо третата в мача. При центриране от левия фланг Жуниор Фирпо удари с ръка топката в собственото си наказателно поле и съдията Саймън Хупър, след консултация с видеоасистент арбитъра, отсъди поредния наказателен удар. С шут право в центъра на вратата Уилсън изведе Нюкасъл напред - 1:2. 

Въпреки допуснатия обрат, Лийдс не се предаде и възпитаниците на Сам Алардайс успяха да изравнят. Това стана в 79-ата минута, когато след продължително разбъркване в наказателното поле, Расмус Кристенсен отправи удар, който рикошира в главата на Кийрън Трипиър и попадна в мрежата на Поуп за 2:2. 

Секунди по-късно Лийдс можеше да стигне и до победен гол, но Бамфорд не успя да засече точно центриране от фаул, макар че беше на отлична позиция. В добавеното време домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Жуниор Фирпо.

ЛИЙДС - НЮКАСЪЛ 2:2
1:0 Люк Айлинг (7), 1:1 Калъм Уилсън (31-дузпа), 1:2 Калъм Уилсън (69-дузпа), 2:2 Расмус Кристенсен (79)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!