Още три отбора си осигуриха участие за 1/8-финалите на Световното първенство по футбол до 20 години в Колумбия. След като първи това сториха колумбийците преди ден, към тях за следващата фаза на турнира се класираха още Испания, Нигерия и Саудитска Арабия.

Испания победи Еквадор с 2:0 във втория си мач от Група C и оглави еднолично класирането, а с това и си спечели билет за 1/8-финалите. Резервите Серхио Каналес и Алваро Васкес се разписаха през второто полувреме за успеха на “Ла Фурия” съответно в 67-ата и 85-ата минути. Еквадор доигра мача с човек по-малко, след като Она получи червен картон в 65-ата минута. В другата среща от групата Коста Рика победи трудно Австралия с 3:2 и също съхрани шансове за осминафиналите. Бранителят Джон Руис се разписа в 72-ата минута, с което донесе победата на костариканците. Преди това Джоел Кембъл бе вкарал две попадения за “тикос” в 22-ата и 27-ата минути, докато за “кенгурата” точни бяха Томас Оър в 26-ата минута и Франсиско Калво, който си отбеляза автогол в 64-ата минута.

След тези срещи Испания е лидер в групата с 6 точки, пред Коста Рика с 3 точки, а Еквадор и Австралия имат по 1 точка. В следващите срещи Австралия играе с Испания, а Коста Рика с Еквадор.

Отборите на Нигерия и Саудитска Арабия също записаха поредни убедителни победи в Група D. След успехите си двата тима събраха актив от по 6 точки, което им гарантира участие на осминафиналите.

Нигерия разби с 5:2 Хърватия и оглави еднолично временното класиране по голова разлика. За Супер орлите се разписаха Оларенваджу Кайоде (25), Терна Сусван (30), Ахмед Муса (69) и влезлият като резерва Уче Нуофор (69 и 73). За шахматистите реализираха Иван Лендрич (42) и Андрей Кръчмарич (66). След това поражение тимът на Хърватия отпадна от сметките за следващата фаза, както и отборът на Гватемала, който падна с 0:6 от Саудитска Арабия. Шестима различни футболисти вкараха попаденията за арабите - Яхия Дагрири (17), Ясир Алфахими (27), Мохамед Алфатил (58), Ясир Алшахрани (66), Ибрахим Алибрахим (83) и Салем Алдавсари (89). Така, в последната среща от групата между Нигерия и Саудитска Арабия ще бъде определен кой ще е победител и кой втори. /БЛИЦ