Три клуба от Висшата английска лига може да сменят скоро мениджърите си. Това са Арсенал, Уест Хям и Евертън.

Испанецът Унай Емери е на дузпата заради серия от слаби резултати на „топчиите”. В последния кръг те не успяха да победят вкъщи опашкаря Саутхямптън, като изравниха за крайното 2:2 в последната минута.

Любопитното е, че сред спряганите треньори за заместник на Емери и е доскорошният наставник на големия враг Тотнъм Маурицио Почетино. Другите варианти са италианецът Масимилиано Алегри и бившият играч на Арсенал Микаел Артета, който в момента е помощник на Гуардиола в Ман Сити.

Уест Хям пък няма победа в елита от 22 септември, когато спечели с 2:0 срещу Манчестър Юнайтед. Търпението към чилиеца Мануел Пелегрини е почти изчерпано и нищо чудно съвсем скоро той да бъде уволнен. Още повече, че на „чуковете” им предстои тежка програма – гостуване на Челси и Уулвърхямптън и домакинство с Арсенал. За Уест Хям се спрягат свободния в момента Крис Хютън, както и Рафаел Бенитес (Далиан, Китай), Крис Уайлдър (Шефилд Юнайтед), Еди Хау (Борнемут) и Шон Дайш (Бърнли).

Пред раздяла с треньорския стол е и Марко Силва от Евертън. Португалецът така и не успя да вдигне „карамелите” на крака.  В събота дойде поредното разочарование за феновете - 0:2 вкъщи срещу Норич. Английските медии твърдят, че Дейвид Мойс може да се завърне начело на Евертън.