Нидерландия и Германия завършиха при зрелищно равенство 2:2 в мач  от Група 3 на Лига А на Лигата на нациите, изигран на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам. Тиджани Райндерс даде аванс на „лалетата“ във втората минута, но до края на първото полувреме Германия осъществи пълен обрат чрез Дениз Ундав и Йозуа Кимих. Дензъл Думфрис реализира изравнителното попадения за Нидерландия на старта на втората част.

Германия и Нидерландия са на върха в групата с по 4 точки, докато Босна и Херцеговина и Унгария заемат респективно 3-о и 4-о място с по точка.

Нидерландия успя да стигне до гол във вратата на Германия след само 100 секунди игра, след като Барт Вербрюген изрита топката силно напред, където около централния кръг Браян Броби свали за Райън Гравенберх, който изведе по перфектен начин Тиджани Райндерс зад гърба на отбраната на Бундестима. Халфът на Милан излезе очи в очи с Марк-Андре тер Стеген, като пусна топката покрай него.

След центриране от статично положение в наказателното поле на Германия в 15-ата минута, Дензъл Думфрис засече топката, но не успя да намери очертанията на вратата. Шави Симонс получи топката и стреля от близка дистанция в 21-вата минута, но Тер Стеген отрази.

Германия възстанови равенството в 38-ата минута, когато Флориан Вирц бе намерен със страхотно подаване, а халфът стреля, но Вербрюген отрази. Последва обаче добавка от страна на Дениз Ундав, който порази целта. В 45-ата минута Нейтън Аке получи травма, като се наложи да бъде принудително заменен от Юриен Тимбер.

Гостите стигнаха и до пълния обрат в третата минута от добавеното време на първото полувреме. Флориан Вирц се разтегна, за да достигне до дълга топка в наказателното поле на „лалетата“ и отклони за Дениз Ундав, който от своя страна продължи за Йозуа Кимих, като халфът прати топката в мрежата от чиста позиция.

„Лалетата“ започнаха силно втората част и логично стигнаха до втори гол в 51-вата минута, когато Браян Броби комбинира с Дензъл Дуфрис, за който остана по-лесната задача – да реализира с удар от близко разстояние. Райън Гравенберх отправи опасен изстрел към вратата на Германия в 57-ата минута, но Тер Стеген направи страхотно спасяване.

В другия двубой от групата Унгария и Босна и Херцеговина завършиха при нулево равенство. „Маджарите“ бяха по-настъпателния тим, но стражът на босненците Никола Василий излезе под светлината на прожекторите със своите 6 спасявания.