Норвежкият шампион Бодьо/Глимт, който беше съперник на ЦСКА в група „С“ на Лигата на конференциите, ще играе срещу шотландския гранд Селтик на 1/16-финалите на турнира. Това отреди тегленият жребий в централата на УЕФА в Нион. Припомняме, че мачът в София завърши 0:0, а в Норвегия "червените" паднаха с 0:2. Бодьо обаче хвърли голямата бомба, след като сдъвка с 6:1 Рома и Жозе Моуриньо у дома.

Българският национал Мартин Минчев и Спарта (Прага) пък ще играят срещу сръбския Партизан.

Австрийският Рапид (Виена) пък ще трябва да изчака решението на Комисията по етика относно мача между Тотнъм и Рен, който беше отложен заради случаи на коронавирус при „шпорите“. От това ще зависи дали английският клуб ще срещне „зелено-белите“ от австрийската столица или това ще бъде нидерландският Витес.

Мачовете ще се играят на 17 и 24 февруари 2022 г. На 25 февруари ще е жребият за 1/8-финалите, където победителите от 1/16-финалите ще се изправят срещу отборите, завършили на първите места в групите от груповата фаза.

Директно за 1/8-финалите се класират АЗ Алкмаар (Нидерландия), Базел (Швейцария), ФК Копенхаген (Дания), Фейенорд (Нидерландия), Гент (Белгия), ЛАСК Линц (Австрия), Рен (Франция), Рома (Италия).

ЖРЕБИЯТ ЗА 1/16-ФИНАЛИТЕ НА ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ
Марсилия (Франция) – Карабах (Азербайджан)
ПСВ Айндховен (Нидерландия) – Макаби Тел Авив (Израел)
Фенербахче (Турция) – Славия Прага (Чехия)
Мидтиланд (Дания) – ПАОК (Гърция)
Лестър (Англия) – Рандерс (Дания)
Селтик (Шотландия) – Бодьо/Глимт (Норвегия)
Спарта Прага (Чехия) – Партизан (Сърбия)
Рапид (Виена) – Тотнъм (Англия)/Витес (Нидерландия)