Футболното първенство на Беларус е единственото в Европа, в което се играят мачове, въпреки пандемията от коронавируса, върлуващ в цял свят. В един от двубоите от втория кръг зрителите видяха цели пет дузпи. Слуцк победи с 3:1 Славия (Мозир), като за домакините бяха отсъдени четири 11-метрови наказателни удари. 

Първата дузпа беше отсъдена в 30-ата минута, когато гостите поведоха чрез точно изпълнение на Андрей Чухлей. Малко преди почивката Сослан Такулов изравни също от бялата точка. В 59-ата минута същият футболист получи шанс да изпълни нова дузпа, но този път пропусна. В 70-ата Славия остана с 10 човека след червен картон на Тимонюк. 

В 74-ата Сердюк пропусна oще една дузпа в полза на Слуцк, но успя да направи точна добавка и да изкове пълен обрат - 2:1. Десет минути преди края Сердюк реализира петата дузпа в срещата - 3:1.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Слуцк е раздиран от финансови проблеми, след като местната захарна рафинерия отказа да продължи да помага финансово на отбора и клубът се оказа без спонсор в навечерието на новия сезон. 

В другата среща от първенството, играна днес, ФК Минск победи с 3:1 Белшина като гост. В този мач обаче имаше само една дузпа.