Европейският клубен шампион за 1991 г. Цървена звезда излезе начело на класирането в Сърбия за първи път от септември 2010 г. Това стана след победата с 2:1 над Явор (Иваница) като гост.
 
Успехът изкачи “звездашите” на първа позиция с 19 точки от седем чача, една повече от големия съперник Партизан, който пък е в серия от шест поредни титли.
 
Двубоят, отложен от първия кръг заради ангажимент на полицията, получи развръзката си след почивката. Явор откри резултата в 48-ата минута, когато нигерийският нападател Ифеани Онило се възползва от грешка на вратаря Бобан Байкович и от 12 метра се разписа от воле.
 
Цървена звезда пропусна няколко положения, а младежките национали Огниен Мудрински и Дарко Лазович удариха гредите. Новото попълнение Мудрински изравни в 55-ата минута, когато с глава засече центриране отляво. Това е неговият пети гол за пет мача.
 
Байкович се реваншира и спаси опасен удар на Онило преди Лазович да вкара победния гол в 80-ата минута. Той се разписа от воле след хубав пробив на Филип Касалица отдясно.
 
В неделя Цървена звезда гостува на 12-ия в класирането Спартак (Суботица), докато Партизан е домакин на Явор.