Две запитвания за национала Благо Георгиев са постъпили в клубната централа на Терек, съобщи източник от мениджърските среди. Вариантите да привлекат универсалния халф проучват руският гранд ЦСКА (Москва) и елитният германски Майнц 05, информира "24 часа".

В последния кръг на първенството столичният тим би с 1:0 Терек, а Благо си направи поредната реклама с добрата си игра. Два негови удара бяха с мъка спасени от Акинфеев. ЦСКА има интерес към българина от средата на септември.

При очертаващата се сигурна продажба на сръбския национал Милош Красич, играл доста силно при равенството 3:3 с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", московчани вече търсят варианти за негов заместник. Благо се справя еднакво успешно и на левия, и на десния фланг и с това е предизвикал вниманието на селекционерите в ЦСКА.

Майнц 05 пък търси попълнения, за да затвърди доброто си представяне в Бундеслигата. В момента тимът е на 8-о място с 18 точки, само на една от шампиона Байерн и на 2 от 5-ата позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Благо има добро име в Германия, където рита под наем в Дуисбург през сезон 2007/08.

Георгиев нееднократно е заявявал, че желае да заиграе в по-голям отбор, въпреки че е доволен от условията в Терек. Юношата на Славия има договор за още 3 години с тима от чеченската столица. Той бе закупен срещу 1,5 млн. евро в касата на "белите". Подобна сума няма да е проблем за ЦСКА. Майнц 05 е с по-скромни възможности и евентуално ще преговаря за наем. /БЛИЦ