Управителният съвет на белградския гранд Цървена звезда на свое заседание подаде оставка начело с председателя на Управителния съвет Добривое Танасиевич - Дан Тана.

Съгласно устава е създадена тричленна комисия, който временно ще ръководи клуба, а на 8 юни 2008 година ще се състои общо събрание, на което ще бъдат избрани нов председател и нов Управителен съвет.
"УС на Цървена звезда работеше в много тежки условия с много неразбиране от страна на обществото, запалянковците и любителите на клуба”, пише в комюнике на Цървена звезда.

“Създадена бе своеобразна медийна хайка и се представяше пред обществото, че отделни личности искат да приватизират клуба", се казва още в съобщението до медиите. Както е известно, ръководството на гранда от Белград подаде колективно оставката си заради тежкото финансово положение на клуба и дълговете от над 23 милиона евро. още през месец март в клуба са пристигнали фактури за неплатени телефони, вода, а играчите се оплакваха, че не са получавали заплати от близо три месеца.

Стигнало се и до абсурдната ситуация, в която ръководството закрило стола за хранене на футболистите, а тимът отпътувал за последното гостуване на Явор в деня на мача, тъй като клубът няма пари за хотел./БЛИЦ