Треньорът на Челси Томас Тухел с ръка на сърцето призна, че отборът му и имал късмет при гостуването си на Уотфорд снощи. „Сините“ измъкнаха трудна победа с 2:1.

"Това не сме ние. Въобще не бяхме готови за този мач. Може би не подходих с правилната нагласа в подготовката. След това срещата бе прекъсната заради тези неприятни обстоятелства - дано човекът е добре. Дори и това прекъсване от 11 минути не промени нагласата ни. Не се справяхме добре с пресата, губехме битката за първата и втората топка.

Направихме доста промени, но и доста грешки. Нещата не се подобриха особено. Единственото, на което можехме да се надяваме, бе да удържим натиска и да правим лесните неща. Това бе късметлийска победа. Но този мач е изключение от правилото. Няма да му отделям прекалено внимание, защото знам, че за нас е необичайно да играем по този начин", заяви Тухел.

Такова изказване рядко ще чуем в България. Родните треньори винаги се оправдават с друго и  с други и не поемат вината в свои ръце.  Ще си бъде истинско чудо, ако някой от тях повтори думите на германския спец – че отборът е играл слабо и е спечелил благодарение на късмета.