Бившият защитник на ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Лестър Александър Тунчев заяви, че се надява да бъде напълно готов и във форма в средата на октомври. Бранителят подписа договор с полския Заглебие Любин за една година и ще си партнира с Павел Виданов в отбраната на тима.

"Имам на наваксвам. Започнах предсезонна подготовка с Лудогорец, но след това тренирах доста време самостоятелно. Мисля, че се нуждая от около 10 дни, за да съм напълно конкурентноспособен да се боря за титулярно място", коментира Тунчев пред местните медии.

"Агентът ми се обади и ни каза, че има вариант за договор с Заглебие. Естествено веднага се свързах с Павел Виданов. Той ми каза само суперлативи за клуба, което допълнително ме убеди. Иначе всичко стана много бързо. Дойдох, преминах успешно медицинските изследвания и подписах", обясни Тунчев трансфера си в Полша.

"Условията тук са много по-добри от България. Хубав стадион, отлична тренировъчна база. Всичко изглежда добре. Павел ми каза, че амбицията на ръководството е Заглебие да бъде сред водещите отбори в страната. Моят приоритет ще бъде да помогна това да се случи. Имам опция да продължа договора си с още една година. Ако всичко е наред, ще остана тук по-дълго", завърши защитникът.