Находчива туристическа агенция намери начин да извлече позитиви от желанието на Уейн Рууни да се махне от Манчестър Юнайтед. По време на контролата Бразилия – Англия (2:2) агенцията пусна реклама, която подиграва нападателя.

“Мечтаете да се махнете като Рууни? Избягайте с teletextholidays.co.uk”, гласеше банерът, който се сменяше край терена на стадион “Маракана”.

Оказа се, че рекламата се е излъчвала само в Англия. ТВ каналът, който предаваше мача, е монтирал посланията на собствените си рекламодатели върху паната. Съобщението за Рууни обаче стоя в ефир около 20 минути през първото полувреме и със сигурност е видяно от много хора на Острова.

Както е известно, Рууни обяви, че желае да напусне Манчестър Юнайтед, като все още се чака развитие около евентуалния му трансфер. Точно за това социалните мрежи в Англия прегряха от вълна от недоволство срещу рекламата, като естествено най-активни бяха привържениците на Юнайтед. Те не я приеха с чувство за хумор и се оказаха доста скандализирани от нея.