Турският халф на Байер (Леверкузен) Хакан Чалханоглу взе решение да уволни баща си, който беше негов агент, и повече да не разчита на услугите му. Реакцията на 22-годишния турски национал идва след наложеното му четиримесечно наказание. Санкцията е заради нередовен договор.

През 2011-a, когато Чалханоглу е на 17 години и е в школата на Карлсруе, турският Трабзонспор плаща 100 000 евро на него и баща му, който е негов агент. Турците искат играчът да премине при тях като свободен агент преди началото на сезон 2011/12. В противен случай Хакан дължи 1 млн. евро неустойка. Играчът остава в Карлсруе и не плаща обезщетението. Трабзонспор го осъжда и сега той трябва да върне парите и да не играе четири месеца, което е по-големия удар.

Футболистът обвини баща си за случилото се и заяви, че той повече няма да се грижи за делата му. "Бях само 17-годишен. Баща ми се срещнал с представители на Трабзонспор в ресторант в Дармщадт. Върна се вкъщи и каза, че трябва да подпиша. Той разбира, че е направил грешка и съжалява за това. Той повече няма да се меси в кариерата ми, но си оставаме баща и син", коментира Чалханоглу.