Швеция поведе с 2:0 и загуби с 2:3 у дома от Турция в първия си мач от група 2 на Лига „B“ в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Успехът пък е първи за турците, които в първата си среща отстъпиха на Русия с 1:2 Трабзон.

Домакините бяха по-дейни през първото полувреме и поведоха с гол на нападателя Исаак Телин (34) от Байер (Леверкузен). В началото голмайсторът асистира на халфа на Краснодар Виктор Клаесон (49), които удвои аванса на скандинавците, които помислиха, че са си свършили работата и бяха наказани. Хакан Чалханоглу (51) бърз намали на 2:1 след подаване на Мехмет Топал. Драмата настъпи в заключителните минути, когато халфът на Галатасарай Емре Акбаба (88, 90+2) реализира два гола след асистенции на Тосун и Гюрлер, за да се превърне в герой за гостите.

Така Турция записа първа победа в групата и в следващия си мач ще играе контрола с Босна и Херцеговина на 11 октомври, докато по същото време стартиралият със загуба тим на Швеция ще гостува на Русия за втория си сблъсък от тази група.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ПРОГРАМА