Турция направи 1:1 при гостуването си на Хърватия в среща, играна при закрити врати, от Група "I" на квалификациите за световното първенство през 2018 г. Хърватите доминираха и удариха на няколко пъти гредата през първото полувреме. Малко преди почивката паднаха и двата гола в срещата. Първо Иван Ракитич откри резултата от дузпа, а секунди по-късно Чалханооглу изравни, след като ударът му от фаул се отклони от Перишич и не остави шансове на Калинич.

В осмата минута хърватите удариха две поредни греди. Върсалко центрира и първо Манджукич стреля, топката се отби от гредата и се върна, а след това Пяца от великолепна позиция не уцели вратата. Малко по-късно Модрич открадна една топка и стреля, но встрани от вратата. В 22-ата минута Перишич центрира и Пяца с глава отново нацели гредата. След половин час игра бранител на Турция сбърка и след красив удар на Перишич топката отново докосна гредата.

Лука Модрич все пак изведе Хърватия напред, след като проби в наказателното поле, финтира двама защитници и след фаул на Исмаил спечели дузпа, от която Ракитич откри в 44-ата минута.

В даденото продължение на първата част  Турция изравни, след като Чалханооглу стреля от фаул, топката се отклони от Перишич и се озова в мрежата.

Отбраната на Турция парира добре опасностите през втората част и в крайна сметка двубоят завърши наравно.

В друг двубой от групата Украйна направи равен с Исландия. Финбогасон откри за гостите от Финландия в 8-ата минута, а Ярмоленко изравни за домакините в 41-ата минута.

Финландия и Косово също завършиха 1:1 в Хелзинки.

Аряури откри в 18-ата минута за домакини, а Бериша от дузпа в 60-ата възстанови равенството.

Нашата квалификационна група за Мондиал 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​