Футболистът на аматьорския Монт д’Ор Азерт, който контузи Радамел Фалкао, получи смъртни заплахи. Монако победи като гост четвъртодивизионния тим с 3:0 и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Франция. Головете за успеха на гостите бяха дело на Фалкао (29) и резервата Емануел Ривиер (63, 72).

Лошата новина от този мач за монегаските е контузията на голмайстора и колумбийски национал Радамел Фалкао, който получи травма в коляното и беше изнесен на носилка в края на първата част. Звездата бе изритан от Сонер Ертек в 40-ата минута и остана на земята, а на почивката бе принудително заменен от Ривиер.

Защитникът, който по професия е учител по география, вече е под полицейска охрана. В клубната канцелария на Монт д’Ор Азерт пристигнало писмо на испански език, пълно с обиди и заплахи към Ертек.

"Не ми се иска да приемаме насериозно тези глупости. Когато стана инцидентът с Фалкао, седях редом до президента на Монако. И аз не бях на себе си, но такива заплахи излизат извън рамките на добрия тон”, заяви шефът на аматьорския клуб.

Учителят по география получил смъртни заплахи и по интернет. Фенове на Фалкао са се добрали до личния профил на Ертек. "До края на живота ми ще съжалявам, ако Фалкао пропусне световното първенство", написа в отговор на хейтърите защитникът.

"Честно, дори не усетих дали съм се сблъскал с Радамел или не. Не зная дали сам се е контузил. Не разбирам омразата на тези хора към мен...", добавя Ертек.