Няколко очаквани трансфера през лятото изведнъж се оказаха под въпрос заради решение на ФИФА. Световната футболна централа отне за три месеца лиценза на един от най-влиятелните футболни агенти Мино Райола

51-годишният Райола не е единственият санкциониран. Без лиценз е и братовчед му Винченцо, който не може да изпълнява ролята си за два месеца.

Наказанията са наложени по искане на Италианската футболна федерация, но повече подробности не се разкриват. Според слуховете всичко е заради трансфера на Джанлука Скамака от Рома в ПСВ Айндховен през 2015 година, но това не е потвърдено официално.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Райола, който е агент на някои от големите звезди във футбола като Златан Ибрахимович, Ромелу Лукаку и Джанлуиджи Донарума, представлява интересите и на двама от най-актуалните футболисти на трансферния пазар. Това са Пол Погба и Матайс де Лихт.

Погба, който играе за Манчестър Юнайтед, е сериозна цел на Реал (Мадрид). Крайната дата за осъществяване на трансфера му е 9 август, когато затваря пазара в Англия. Само ден по-рано изтича наказанието на Райола.

Де Лихт е силно желан от Барселона. Според „Марка“ преговорите с Аякс обаче са сериозно затруднени от агента на играча, тъй като Мино Райола искал 20% от трансферната сума за себе си.