УЕФА потвърди за грандиозния тото скандал, заради който вчера и днес бяха арестувани 17 души. На пресконференция говорителят на европейската футболна централа сподели, че има уговорени 12 мача в Шампионската лига и 3 в новосъздадения турнир Лига Европа.

Освен тях има уговорени още 32 двубоя от различните дивизии на германския футбол и още 290 мача от девет други шампионата в Европа. Представителите на властта са конфискували 1 милион евро работни пари от задържаните по повод аферата лица.

Главният секретар на УЕФА Джани Инфантино заяви, че виновниците ще бъдат наказани по най-суровия начин. “Първо бих искал да благодаря на немските власти за действията им и за доброто сътрудничество. Този случай доказва, че държавата може да бъде добър разследващ орган. Когато се работи в тясно сътрудничество и когато става дума за корупция и уреждане на мачове, виждате, че работата на президента Мишел Платини дава резултати”, каза Инфантино.

“Ние ще продължим битката на срещу всяка форма на корупция в европейския футбол. УЕФА ще бъде взискателна и ще иска най-суровите санкции върху физически лица, клубове или други длъжностни лица, които са замесени”, допълниха още от УЕФА./БЛИЦ

Ето и първенствата, в които полицията има информация, че е имало уредени двубои

Шампионска лига – 3 мача
Лига Европа – 12 мача
Германия – 4 мача от Втора Бундеслига, 3 мача от Трета Бундеслига, 18 мача в Регионаллигите, 5 мача в Оберлигата и 2 мача в първенството под 19 години
Белгия – 17 мача във Втора дивизия
Швейцария – 22 мача във Втора дивизия
Хърватия – 14 мача в Първа дивизия
Словения – 7 мача в Първа дивизия
Турция – 29 мача в Първа дивизия
Унгария – 29 мача в Първа дивизия
Босна и Херцеговина – 8 мача в Първа дивизия
Австрия – 3 мача в Първа дивизия
Европейско първенство до 21 години – не е ясен броят на уредените мачове