Защитникът на Славия (Прага) Ондържей Кудела ще пропусне Евро 2020 заради проява на расизъм. 34-годишният футболист беше лишен от състезателни права за 10 мача под егидата на УЕФА.

Това е решението, взето от Европейската футболна централа заради скандала на мача от Лига Европа между Славия (Прага) и Рейнджърс.

Тогава Глен Камара от шотландския тим имаше сблъсък с Кудела, а след това се оплака от проява на расизъм от страна на чешкия бранител. Той беше подкрепен от мениджъра на Рейнджърс Стивън Джерард, докато представители на Славия (Прага) отрекоха обвиненията.

УЕФА обаче реши да накаже тежко Ондържей Кудела. Той вече изтърпя един мач от своята санкция. Това стана в първия четвъртфинал на Лига Европа срещу Арсенал. Кудела обаче няма да има възможност да навакса цялото си наказание до началото на европейското първенство и заради това ще пропусне Евро 2020.

Глен Камара от Рейнджърс също не се размина без наказание. Той е лишен от състезателни права за три мача, тъй като беше преценено, че е провокирал физическата саморазправа с Ондържей Кудела.