Дисциплинарната комисия на УЕФА е започнала разследване на червените картони на Серхио Рамос и Шаби Алонсо от Реал (Мадрид), получени при победата с 4:0 над Аякс.
 
Двамата бяха изгонени заради втори жълт картон за бавене на времето. По този начин те ще пропуснат последния мач на Кралския клуб от груповата фаза на Шампионската лига. “Белия балет” вече си гарантира участие на осминафиналите.
 
УЕФА призна, че е наредено разследване на случая, тъй като има подозрения, че двамата нарочно са си издействали наказанията. По този начин испанските национали си изчистват картоните преди елиминационната фаза на турнира. Ако вината на играчите бъде доказана, те може да получат по-сериозни наказания.
 
Шаби Алонсо се забави с изпълнението на пряк свободен удар, докато Серхио Рамос се замота при вкарването на топката в игра след аут. Холандската телевизия “ NOS” показа разговор между Шаби Алонсо и Жозе Моуриньо край тъчлинията, минути преди футболистът да получи втори жълт картон. Специалния отрече, че е наредил на играчите да си изпросят изгонване от терена./БЛИЦ