УЕФА обяви, че ще изчака докладите на делегата и на съдийския наблюдател от мача между Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид) (1:2), за да прецени дали ще наложи наказание на Джюнейт Чакър заради спорния червен картон на Нани.
 
“За момента приемаме решението на рефера Чакър като правилно. Нямаме основание да се съмняваме в него. Ще изчакаме докладите на делегата на мача и на съдийския наблюдател, за да преценил дали ще има наказание за арбитъра”, обявиха от УЕФА.
 
Както е известно, 36-годишният турчин показа червен картон на Нани от Манчестър Юнайтед заради фаул с високо вдигнат крак срещу Алваро Арбелоа от Реал (Мадрид). В момента на нарушението “червените дяволи” водеха с 1:0.
 
Наблюдател на реферите по време на срещата на “Олд Трафорд” е бил шефът на съдийската комисия към УЕФА Пиерлуиджи Колина. Както е известно, Джюнейт Чакър е сред арбитрите, които попаднаха в листата на ФИФА за Мондиал 2014. Според непотвърдени информации турчинът е преминал предварителните пресявки на УЕФА за съдия на финала на Шампионската лига.