Бившият испански съдия Илдефонсо Урисар е един от най-добрите анализатори не само в родината си, но и в Европа. Специалистът коментира под лупа всички спорни моменти от осминафиналния реванш в Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид (1:2). Както е известно, първият мач завърши 1:1 и с общо резултат 3:2 “белият” балет се класира на четвъртфиналите.
 
Ето оценката на Урисар за съдийството на турчина Джунейт Чакър във вестник “Ас”.
 
"Когато вчера коментирах, че турският съдия идва от по-слабо първенство и че не е толкова енергичен, е имало защо да приказвам. През първото полувреме сякаш всичко вървеше в полза на съдията. Джунейт Чакър показа само два жълти картона. В 18-ата минута той санкционира Евра за нарушение срещу Ди Мария. За мен това не беше картон. В 37-ата минута турчинът започна своя личностен провал. Арбелоа загуби контрол върху топката и умишлено изрита Евра в областта на слабините. Тази ситуация беше за червен картон, а той извади жълт.
 
При атаката в началото на второто полувреме, довела до автогола на Рамос,  Ван Перси беше в положение на засада. Нападението продължи и се стигна до гол. Голът не трябваше да бъде зачетен заради засада на холандеца. Това е втората грешка на Чакър.
 
Най-скандалната ситуация я видяхме в 57-ата минута. Какво се случи тогава? Нани е с гръб и тръгва, за да изчисти топката. После изритва Арбелоа в областта на гърдите. Ситуацията е само за жълт картон, а не за червен. Мотивът е прост: Нани не търсеше контакт. Едно неразбираемо решение.
 
В 61-вата минута, в наказателното поле, вдигната ръка над главата (б.р. – на Рафаел) и игра с топката, която сякаш влизаше. Заради този мотив трябваше да бъде отсъдена дузпа.
 
Ниското ниво на съдийската колегия се вижда и при непоказването на втори жълт картон. В 85-ата минута Карик трябваше да бъде изгонен с втори жълт картон, след като събори Кака при опасна контраатака. Кака се измъкваше сам.
 
"В 91-вата минута Рамос събори Евра, извършвайки дузпа срещу него. Дузпата беше явна, но не беше свирена. За последно, съдията даде пет минути добавено време на второто полувреме. Много хора си мислят, че тези минути са много. Не е така обаче. Извършиха се всички смени. Само изгонването на Нани отне четири минути игрово време. В края на мача вратарят Диего Лопес направи театър и загуби още минута", пише Урисар във вестник "АС".