Европейската футболна асоциация (УЕФА) започна дисциплинарно производство срещу черногорската и руската федерация. Това съобщиха от пресслужбата на централата. Повод за разследването е прекратената европейска квалификация в Подгорица.

Както е известно, мачът беше прекъснат в средата на второто полувреме при резултат 0:0. Още в 1-ата минута вратарят на гостите Игор Акинфеев беше уцелен в главата от факла, хвърлена от трибуните и срещата беше прекратена за първи път. Двата тима се прибраха в съблекалните, а пострадалият страж беше откаран в болница. След 36-минутно прекъсване играта беше подновена, за да бъде прекратена окончателно в 68-ата минута след нови безредици.

Сега със санкции за заплашени и домакините, и гостите. Феновете от Русия също са използвали пиротехника, хвърляли са предмети по терена, а преди срещата са създавали проблеми на органите на реда. Отборът на Черна гора може да бъде наказан със служебна загуба 0:3 или лишаване от домакинство. Датата на сбирката на контролната, етичната и дисциплинарната комисия на УЕФА все още не е обявена.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА