След домакинската загуба на Байерн от Борусия (Мьонхегладбах) с 0:1 на старта на Бундеслигата фенове на баварците са нападнали полицаи и привърженици на гостите.

Половин час след последния съдийски сигнал на “Алианц Арена” в близост до паркинга на стадиона ултраси на Байерн нападнали двама привърженици на Борусия, съобщават от полицията в Мюнхен. Първоначално хулиганите провокирали феновете на гостите, след което се стигнало до размяна на удари и ритници. Двама полицаи успели да арестуват един от буйните фенове на Байерн, но точно преди да го приберат в служебната кола били нападнати от 20 други привърженици на баварците. Органите били принудени да използват сълзотворен газ. Арестуваният фен използвал възможността да избяга, а и останалите нападатели се измъкнали безнаказани.

Полицията в Мюнхен издирва избягалият арестант, като за действията си той може да получи 3 години затвор без право на обжалване. Двамата привърженика на Мьонхенгладбах на възраст между 20 и 24 години са леко ранени. /БЛИЦ