Феновете на Динамо (Киев) написаха специална декларация във „Фейсбук“, в която се обръщат към новия треньор на отбора Мирча Луческу. Легендарният румънец пое украинския гранд преди седмица, въпреки че записа едни от най-големите успехи в кариерата си именно начело на големия враг Шахтьор (Донецк).

В дните след това се появиха информации, че 74-годишният Луческу се е отказал от договора с Динамо, след като е видял негативното отношение на феновете и легендите на киевския клуб. Президентът на Динамо Игор Суркис отрече, че румънецът е пожелал да напусне. Днес дори беше публикувана цялата кореспонденция между двамата, в която Луческу твърди, че днес започва работа с отбора. Легендарният специалист отказа да коментира пред медиите бъдещето си в клуба.

„Мирча, появата ти в Киев във вторник (28 юли) може да означава само едно: избрахте парите и забихте клин между отбора и феновете. Обещаваме Ви не само „топло“ посрещане, но и най-тежките условия за работа. Това ще бъде най-трудно заработеният милион евро в кариерата Ви. Киев никога няма е толкова гостоприемен към Вас, както Донецк. И определено няма да забравим Вашите думи, че Украйна и Русия са една държава. Честта, достойнството и историята са по-важни от парите, купите и медалите. Никога няма да се откажем от принципите и убежденията си“, пишат ултрасите на Динамо.