Европейската футболна асоциация (УЕФА) умува по безпрецедентно предложение за редуциране на броя на срещите в евротурнирите, само и само Шампионската лига и Лига Европа да приключат навреме.

Предложението е мачовете да се ускорят двойно, като се играе само по една среща на неутрален терен, вместо познатата практика с домакинство и гостуване в разстояние от една седмица. По програма финалната среща от Шампионската лига трябва да се проведе на 30 май в Истанбул, а тази от Лига Европа три дни по-рано в Гданск.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това ще бъде решено след видео конференция между членовете на УЕФА този вторник, при положение, че събитията със заразата поутихнат в следващите седмици и нормалният ритъм на футбола в Европа се възстанови в средата на април.

Припомняме, че четири мача от реваншите в Шампионската лига все още не са се изиграли: Ювентус - Лион (0:1), Манчестър Сити - Реал (Мадрид) (2:1), Барселона - Наполи (1:1) и Байерн Мюнхен - Челси (3:0), което означава, че освен тях, всеки от 16-те тима реално може да се стигне до финала с три двубоя във всяка от седмиците от началото на май.

В Лига Европа нещата са подобни - 6 реванша трябва да се изиграят, а останалите две отложени битки - Интер срещу Хетафе и Севиля срещу Рома може да минат в елиминация от един мач на неутрален терен.