ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Унгария надви отново Сърбия с 2:1 на „Пушкаш Арена“ в мач от седмия кръг в квалификационна група G за Евро 2024, в която е и България. "Маджарите" бяха спечелили със същия резултат и при визитата си в Белград, а тази вечер Барнабас Варга (20) и Роланд Шалай (34) вкараха головете за техния успех. Страхиня Павлович (33) бе изравнил за гостите, чиято радост обаче трая по-малко от минута.

Гостите натиснаха в началото и в 8-ата минута Александър Митрович се свлече в наказателното поле на Унгария, но съдията направи знак, че играта трябва да продължи. Домакините удариха в 20-ата минута, когато Лоис Него намери свободния Барнабас Варга, който не се поколеба да шутира, преодолявайки Ваня Милинкович-Савич за 1:0.

Андрия Живкович центрира от корнер  33-ата минута на първа греда, където Страхиня Павлович се извиси над всички в наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:1. По-малко от 60 секунди по-късно Него комбинира с Роланд Шалай, който преодоля Неманя Гудел и с изстрел от воля вкара красив гол за 2:1.

След почивката домакините продължиха със силните си изяви. В 68-ата минута удар на Барнабас Варга срещна напречната греда на вратата на Сърбия. Две минути по-късно шоуто продължи с удар на Душан Тадич, който прати топката в левия страничен стълб на вратата, пазена от Денес Дибуш. Последва добавка от страна на Страхиня Павлович, но и неговият удар бе право в гредата. Футболистите на Драган Стойкович отбелязаха два гола, но те не бяха зачетени заради засади на Митрович.

Така "маджарите“ са лидер в групата, на дъното на която е националния отбор на България, с актив от 13 точки. Сърбия остава втори с 10 пункта в актива си.

ГРУПА G (класиране)
19:00 часа, България - Литва 0:2
0:1 Пиюс Ширвис 45', 0:2 Пиюс Ширвис 55'

21:45 часа, Унгария - Сърбия 2:1
1:0 Барнабас Варга 20', 1:1 Страхиня Павлович 33', 2:1 Роланд Шалай 34'

Нашата група в квалификациите за Евро 2024