Легия (Варшава) спечели шампионската титла на Полша за втори пореден път. Това е 12-та титла в колекцията на гранда, Гурник (Забже) и Висла (Краков) имат по 14. С 13 пък е Рух (Хожув).

Съдбата на златните медали се реши в драматичния последен кръг в Екстракласата.
Легия и Лехия (Гданск) със Симеон Славчев в състава си завършиха 0:0. Двата тима бяха разделени само от две точки в класирането. При успех на гостите те ставаха шампиони. В същото време Ягелония и Лех (Познан), които също имаха шанс за титлата, тъй като също бяха на 2 точки зад лидера, направиха 2:2. Гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Майевски в 11-ата и Трайка в 39-ата минута, но изпуснаха успеха в края на мача след голове на Горалски в 77-ата и Новиковас в 87-ата минута.

Така класирането на върха се запази и Легия грабна златото с 44 точки, Ягелония остана втори с 42 точки, а Лех – трети със същия актив. Лехия на Симеон Славчев финишира на 4-ата позиция също с 42 точки.

Погон (Шчечин), където играе Спас Делев, завърши сезона на 7-ото място с 25 точки след победата в последния кръг с 3:0 над Корона (Киелце).