Украински фенове проведоха протестна акция срещу бившия национал и предател Анатолий Тимошчук, който продължава да работи в Русия след началото на военните действия в родината му. Те използваха фланелка на Тимшчук от Зенит (Санкт Петербург) като парцал и всеки можеше да избърше краката си в нея преди решителния плейоф на Украйна срещу Уелс в Кардиф за класиране на Мондиал 2022 в Катар. „Драконите“ спечелиха с 1:0 и ще играят на Световното.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Запалянковците не са забравили страхливото поведение на родения в Луцк украинец, който от началото на руската инвазия на територията на Украйна не е направил никакъв коментар за случващото се. Преди време пресатешето му Виталий Юрченко показа документи от 2012 година, според които бившият футболист се съгласява да работи за руските тайни служби ФСБ (Федерална служба за безопасност). Един от документите е клетвена декларация, в която Тимошчук се заклева във вярност на руския народ.

Тимошчук започва футболната си кариера в родния си Волин (Луцк). През 1998 г. преминава в Шахтьор (Донецк), с който става трикратен шампион, трикратен носител на купата на Украйна и един път взима суперкупата на страната. През 2007 г. следва трансфер в Зенит, където играе две години и преминава в Байерн. През 2013 г. се завръща в Зенит, за да приключи кариерата си в Кайрат (Алмати) през 2016 г. За националния отбор на Украйна е рекордьор по изиграни мачове – 144 (4 гола).