Английският национал и нападател на Арсенал Тио Уолкът сподели, че никога не искал да напусне клуба и през цялото време е искал да подпише нов дългосрочен договор с „артилеристите”. Преговорите между 23-годишния нападател и „топчиите” продължиха по-дълго от очакваното и най-накрая футболистът прие да подпише до лятото на 2017 година.

"Никога не съм искал да напусна Арсенал. През цялото време исках да остана и съм щастлив, че аз и клубът стигнахме до съгласие. Имаше много спекулации от толкова много време. Трудно е да играеш и да блокираш това нещо. Но аз опитвах да дам най-доброто от себе си и дано всички са останали доволни от това, което направих", сподели английският национал пред официалния сайт на клуба.

"Не започнахме да играем преди второто полувреме. Жалко е, че допуснахме два леки гола и чак тогава се събудихме. Трябва да показваме характер и желание за игра от самото начало, не когато вече получим голове. Това е разочароващото. През второто полувреме доминирахме, но е жалко, че не вкарахме изравнителен гол, какъвто вероятно заслужавахме", коментира нападателят загубата с 1:2 от Челси в лондонското дерби.

"Много отбори станаха по-силни през този сезон, така че трябва да натиснем газта. Не искаме да догонваме. Искаме да спечелим точки колкото се може по-рано. Предстои ни труден мач срещу Уест Хям у дома, така че трябва да сме готови. Това е голям мач, ще имаме подкрепата на публиката и трябва да започнем да печелим точки от тук", завърши Уолкът.