Рейнското дерби на Бундеслигата между Борусия (Мьонхенгладбах) и Кьолн беше отложено заради очакваното преминаване на урагана „Сабине“. Новината беше съобщена от двата клуба на официалните им профили в социалните мрежи.

Мачът трябваше да започне в 16:30 часа българско време и да приключи малко преди 18:30. Въпреки че в този период не се очаква някаква буря, то се очаква малко по-късно ураганът да премине в региона на Мьонхенгладбах.

Причината за отлагането на мача е свързана със сигурността на зрителите, за които няма гаранция, че в предстоящата усложнена обстановка ще успеят да се приберат спокойно по домовете си.

Борусия (Мьонхенгладбах) е съгласувал действията си по отлагане на мача с градските власти, местната противопожарна служба и Германската футболна лига. Окончателното решение е взето тази сутрин, след като са прегледани последните метеорологични прогнози.

Все още няма обявена нова дата за провеждане на Рейнското дерби, но от Борусия обявиха, че продадените билети ще останат валидни.