Четирима обвинени в уреждане на мачове души, двама от които футболисти, бяха изслушани днес в съд във Великобритания. Става дума за обвинения по уреждане на мачове от ниските нива на футбола на Острова.

Обвинени са 22-годишните Майкъл Боатенг и Хаким Аделакун, както и 33-годишния Чан Санкаран и 43-годишния Кришна Ганешан, които имат двойно гражданство - британско и на Сингапур. Обвиненията са в мошеничество с цел въвеждане в заблуда на букмейкърски кантори.

По данни на Кралския съд на Бирмингам, тези действия на четиримата са били потвърдени от 1-и до 26-и ноември тази година и прокуратурата веднага е стартирана процедурата.

Арестите са резултат от съвместно разследване на вестник "Дейли Телеграф" и органите на реда. На видео, което е направено със скрита камера се вижда как представител на този престъпен синдикат предлага на новобранеца в подобна схема, в каквато роля влиза под прикритие журналист от вестника, да заработи стотици хиляди паунди.

По думите на един от сингапурските граждани, изход като знак в долните дивизии на Англия може да се уреди за 50 000 паунда, а точен резултат за 70 000 паунда. Съдията от мача също може да бъде част от машинацията. Той е наясно какво се случва и участва с показването на жълт картон в началните минути на мача. Така залагащите могат да направят залога си и на живо, като картонът е доказателство, че всичко е контролирано. Обикновено съдиите искали по 5000 паунда за участието си.