Управата на АЗ Алкмаар разпространи добра новина. Халфът на тима Стайн Вуйтенс е в стабилно състояние, след като беше принудително заменен по време на мача с Дъндолк (1:1) в Лига Европа. Вуйтенс беше за кратко в безсъзнание на терена на „АФАС Стейдиъм“ след сблъсък с вратаря на ирландския тим Гари Роджърс.

Вуйтенс откри резултата в 61-ата минута, но при попадението имаше въздушен сблъсък с Роджърс и белгийският халф остана да лежи на терена. Когато отидоха до него лекарите на тима завариха Вуйтенс в безсъзнание. Съотборниците му и треньорът Джон ван ден Бром изглеждаха видимо шокирани. В очите на нападателя Алиреза Джаханбахш имаше сълзи.

От АЗ Алкмаар успокоиха, че Стайн Вуйтенс е дошъл в съзнание в съблекалнята и е бил откаран в болница за по-обстойни прегледи и изследвания. Управата на клуба успокои, че 26-годишният футболист е в стабилно състояние. Дъндолк изпрати своите пожелания за бързо възстановяване на Вуйтенс.

Днес Стайн Вуйтенс се завърна в тренировъчната база на АЗ Алкмаар и позира с вдигнат палец, с което показа, че е добре. Лекарският екип на клуба обясни, че състоянието на футболиста е задоволително. Самият халф обясни пред клубната телевизия, че е добре, но е бил ужасен, когато видял кадрите от сблъсъка си с вратаря на Дъндолк. Вуйтенс няма да тренира със съотборниците си до получаване на лекарско разрешение.