Уулвърхемптън и Нюкасъл Юнайтед завършиха при резултат 2:2 на „Молиню“ в мач от 10-ия кръг във Висшата лига. Калъм Уилсън даде аванс на Нюкасъл, но Марио Лемина изравни. Уилсън отново изведе своя тим напред, но „вълците“ стигнаха до равенството след гол на Хий-Чан Хуан.

След спечелената Уулвс има 12 пункта в актива си, заемайки 12-о място във временното класиране, докато Нюкасъл е на 6-а позиция със 17 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите, който даде резултат в 22-ата минута. Антъни Гордън центрира отляво към точката за изпълнение на дузпа, там Жозе Са се опита да улови, но изпусна топката. Калъм Уилсън се възползва от ситуацията и стреля, но Тоти Гомеш блокирана, последва добавка от нападателя на „сварките“, която порази целта.

Уулвърхемптън пое на свой ред инициативата и успя да стигне до равенството в 36-ата минута, когато Педро Нето стреля от близко разстояние, но Ник Поуп отрази. От последвалия корнер Нето центрира на втора греда, където Марио Лемина засече и реализира, за да възстанови паритета.

В четвъртата минута от добавеното време Хий-Чан Хуан изпусна топката и в опита си да изчисти изрита Фабиан Шер в глезена, заради което му действие Нюкасъл получи правото да изпълни дузпа. Уилсън стреля от бялата точка Са докосна топката, но не успя да отрази.

Възпитаниците на Гари О’Нийл показаха непримирим дух през второто полувреме, а усилията им дадоха резултат в 71-ата минута. След центриране от статично положение Ник Поуп не се намеси по най-добрия начин и Тоти Гомеш отне. Защитникът на „вълците“ изведе Хуан, който финтира бранител и матира Ник Поуп, за да възстанови паритета.

Нюкасъл имаше страхотна възможност в 81-ата минута, когато след центриране от корнер Фабиан Шер се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава от близко разстояние, но покрай десния страничен стълб.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!