Освободеният от селекционерския пост на Русия Станислав Черчесов се е отказал от неустойката по своя договор, информира журналистът Сергей Егоров на своя профил в „Телеграм“. 57-годишният специалист имаше контракт с Руския футболен съюз до края на 2022 г. и според неговите условия при предсрочно прекратяване той трябва да получи 300 милиона рубли. Вчера мустакатият наставник беше уволнен заради слабото представяне на Русия на Евро 2020.

Вече е ясно, че на мястото на Черчесов най-вероятно ще бъде назначен чуждестранен треньор. Счита се, че топкандидатът е Щефан Кунц, който в момента е начело на младежкия национален отбор на Германия. Другият вариант е Доменико Тедеско. Немецът е известен в Русия с работата си в Спартак (Москва).

Стана ясно, че Йоахим Льов и бившият треньор на Зенит Андре Вилаш Боаш са отпаднали като възможности за селекционер на „сборная“, а причината са големите им финансови изисквания.

Ръководството на Рубин (Казан) официално обяви, че треньорът на тима Леонид Слуцки не е бил търсен за преговори относно селекционерския пост на националния отбор на Русия.