Мениджърът на Фулъм Мартин Йол бе уволнен. Лондончани, в чиито редици е Димитър Бербатов, записаха шест последователни загуби. Последната, която е преляла чашата на търпението към холандеца, бе вчера от Уест Хям с 0:3.

"Днес проведохме разговор с Мартин Йол. Благодаря му за усилията и работата във Фулъм през последните 3 години и особенно откакто аз пристигнах", съобщи босът на тима Шахид Хан.

"Мартин е много умен и аз оценявам неговото разбиране на ситуацията. Няма съмнение, че той е отличен футболен човек и има нашето уважение за всичко, което направи. Въпреки това, лошата форма и резултати през този сезон, са неоспорими и феновете на Фулъм заслужават по-добри. Беше нужна незабавна промяна", допълни собственикът на Фулъм.

Рене Мюленстийн временно застава начело на "котиджърс".

57-годишният Мартин Йол застана начело на Фулъм на 7 юни 2011 година. През първия си сезон начело на "котиджърс" записва 14 победи, 10 равенства и 14 загуби и завършва на 9-о място с 52 точки.

В началото на следващия сезон Йол купува Димитър Бербатов. Българинът бележи 15 гола във Висшата лига, а Фулъм завършва на 12-о място с 43 точки.

От началото нa настоящата кампания в Англия Фулъм се представя много слабо. Тимът е реално застрaшен от изпадане, като има едва 3 победи в 13 кръга и 10 точки.